Als triNK-Cross-2013 (bijgesneden)atleet combineer ik drie mooie sporten in één keer: zwemmen, fietsen, lopen. Zowel op de weg als off road. Wedstrijdverslagen van 2014 en 2015 staan op deze pagina (klik in de menubalk op Triatlon en kies dan voor Laatste Nieuws). Ik heb een kleine achterstand met het bijwerken van de wedstrijdprogramma’s, maar de wedstrijden zijn gewoon doorgegaan. Ook in 2020.

2016 – wedstrijdprogramma

2015

2015 stond in het teken van de off road triathlons met de deelname aan de Xterra European Tour, een competitie van 12 wedstrijden verspreid door Europa met voor mij tussenstops in onder andere Malta, Spanje, Griekenland, Duitsland en Engeland. De European Tour heb ik in mijn leeftijdscategorie gewonnen, waarna ik me Europees Kampioen mocht noemen. Het EK crosstriathlon in Duitsland in juli stond op mijn verjaardag (19 juli) op het programma. Daarnaast deed ik wegwedstrijden: in Hilversum en Horst op de duathlon en in het kader van de nationale Tweede Divisie competitie in Arnhem en Weert met het 3-in-1-sportsteam. Laatste Nederlandse wedstrijd was op 5 september, een wedstrijd die sinds 15 jaar op mijn programma staat. Als sluitstuk heb ik – na kwalificatie in Malta, Griekenland en Spanje – deelgenomen aan het Xterra World Championship in Maui, Hawaii op 1 november, waar ik samen met mijn zoon Quirijn naar toe ben geweest en 18de werd.

2015 – wedstrijdprogramma

Mijn triathloncoaching krijg ik van Bert Flier van 3-in-1-sports, tweevoudig Nederlands Kampioen triathlon op de lange afstand. En met hardlopen train ik bij Jan Strijker. Alle wedstrijden voor 2015 staan in onderstaande wedstrijdprogramma in het lichtgroen (na het klikken op de link wordt het wedstrijdprogramma gedownload, daarna is het een kwestie van openen). Mijn prestaties in internationaal verband staan mooi samengevat op de website van de ITU (International Triathlon Union): http://www.triathlon.org/athletes/profile/70648/mark_waaijenberg en in de Xterra European Tour-ranking (kies in de Filter voor Male 50 – 54): https://results.events.com/showview.html#/public-result/28

2014

In 2014 heb ik me op de kortere afstanden gericht: de kwart (1km zwemmen, 40km fietsen, 10km lopen) en olympische afstand (met 1,5km zwemmen). De piekwedstrijden voor dat jaar waren de EK triathlon over de Olympische afstand in Kitzbűhel (Oostenrijk, 25ste), het WK crosstriathlon in Zittau (Duitsland, 12de) en de WK Xterra in Maui (Hawaii, 22ste). Verder nam ik deel aan het nationale Schwalbe X-Athlon crosscircuit van negen wedstrijden (duathlon en triathlon, 1ste in de leeftijdscategorie H50-59, 7de overall) en deed ik mee met het 3-in-1-sportsteam in de Schuiteman Tweede Divisie. Een bijzondere wedstrijd was de World Triathlon Serie in Hamburg met bijna 10.000 deelnemers, waar ik op de Olympische afstand vijfde werd in mijn leeftijdscategorie. Een langere uitstap was de NK Halve Triathlon in Didam met een 10de plaats in mijn leeftijdscategorie. Alle uitslagen staan in onderstaande wedstrijdprogramma van 2014.

2014 – wedstrijdprogramma