Als triNK-Cross-2013 (bijgesneden)atleet combineer ik drie mooie sporten in één keer: zwemmen, fietsen, lopen. Zowel op de weg als off road. Wedstrijdverslagen vanaf 2014 staan op deze pagina (klik in de menubalk op Triatlon en kies dan voor Laatste Nieuws). Niet van alle wedstrijden, maar wel van allemaal mooie wedstrijden. Nationaal en internationaal.

Xterra races

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en ambitie meegestreden voor de prijzen in Xterra races. Zowel in Europa (en sinds 2020 weer in Nederland), maar ook daarbuiten. Op het podium komen is niet makkelijk bij deze vaak sterk bezette races. Mijn gouden jaar in de Xterra races was 2015 toen ik European Tour Champion werd in de leeftijdscategorie M50-54. Een jaar waarin ik ook op de bovenste trede van het Xterra-podium stond in Malta en Griekenland. Dat heb ik in 2021 in Nederland herhaalt tijdens de Xterra Netherlands. Verder heb ik me vier keer gekwalificeerd voor de WK in Maui, waar ik in 2014, 2015 en 2016 heb meegedaan. De vierde kwalificatie was in Ameland tijdens de Xterra Netherlands en dat wereldkampioenschap moet nog plaatsvinden: op 1 oktober 2022 in Molveno Italië. Geen tropische temperaturen, maar wel voldoende hoogtemeters met fietsen en lopen. Xterra races heb ik verder gedaan – vaak meerdere keren – in Spanje, Engeland, Nederland, Duitsland, Griekenland, Malta, Italië, België, Zwitserland en Polen. Voor dit jaar is Xterra Greece de openingswedstrijd van het seizoen: op 16 april in Athene.

EK’s en WK’s

De ITU en ETU-kampioenschappen, zeker sinds de introductie van de multisportvariant, zijn prachtige wedstrijden om voor Nederland uit te komen. Mijn eerste WK was in Nederland: in Kijkduin in 2014. Daarna heb ik onder meer meegedaan in Duitsland en Denemarken (WK’s) en Duitsland en Roemenië (EK’s), naast EK’s en een WK (Rotterdam) in eigen land.

NK’s

Vanaf 2014 heb ik niet ontbroken op de NK’s crossduatlon en crosstriatlon in Nederland. Stuk voor stuk mooie wedstrijden zonder het gedoe van lange reizen. Ook in 2022 staan er weer veel crosstriatlons op mijn kalender. Vraag is alleen of een NK crosstriatlon er dit jaar (of een van de volgende jaren) nog in zit.

Trailrunning

Een laatste hobby: trailrunnen. De mooiste trail in Nederland: de Dutch Mountain Trail in Zuid-Limburg. Zie de vier blogs over vier etappes: 1, 2, 3 en 4. Of kijk op: https://www.dmff.eu/dutch-mountain-trail/. En nog op ons programma de Dutch Mountain Ride: https://www.dmff.eu/dutch-mountain-ride/.

Transalp

En gewoon als vakantieplezier: met de MTB over de Alpen van Venetië naar Garmisch-Partenkirchen. Zie voor het verslag: https://dutchmountaintrail-2020.reislogger.nl/transalp-venice-munich-mtb-2021/transalp-2021-aankomst-venezia.400279 (en alle volgende pagina’s in deze reisblog).