Divaz-foto-1Divaz is soul, pop, jazz. De band speelt al vele jaren samen en heeft veel optredens achter de rug. Divaz is een band van vriendschap en met liefde voor de muziek. Voor de eigen nummers die op drie CD’s staan en voor covers van aansprekende zangeressen/zangers en bands. Soul, pop, jazz, dat is de muziek van Divaz, met hier en daar wat rock en latin. Divaz bestaat ruim 30 jaar, heeft ruim 500 optredens gedaan op poppodia, cafés, een Franse tournee, radio en (regionale) tv.

Begonnen als feestband is Divaz nu steeds vaker te vinden in kleinschalige en intiemere settings. Regelmatig in een semi-akoestische bezetting. Divaz bestaat uit Lydia van Stijn (zang), Mark Waaijenberg (gitaar, toetsen, zang), Peter Schuitemaker (bas), Loek van Dam (drums, cajon), René Guldenaar (percussie) en Wim van Vliet (saxofoons). Een hechte band, die al jaren in dezelfde samenstelling speelt. De eigen nummers van de band worden geschreven door alle bandleden. De covers laten onze voorkeuren zien. Om een paar namen te noemen waar we nummers van spelen: Eric Vloeimans, Joss Stone, Norah Jones, Aretha Franklin, Van Morisson, Counting Crows, Sonny Rollins, Herman Brood, New Cool Collective, Amy Winehouse, Fleetwood Mac, Billy Holiday, Alicia Keys, John Mayer, Tina Turner. Kijk voor een goeie indruk van Divaz op Youtube hieronder.

En we hebben een eigen YouTube-kanaal met alle nummers van de laatste CD, een film over de opnamen van de derde CD en video-opnamen van andere optredens.

Divaz-CD-hoes-1Het Divaz YouTube-kanaal