Gemeente Zwolle: maatschappelijk aanbesteden dagactivering dak- en thuislozen

Dak- en thuislozen ZwolleDe wens van de gemeente Zwolle was per 1-1-2014 te zijn gekomen tot een andere vorm van dagbesteding voor dak- en thuislozen met een meer activerend karakter tegen een fors lagere subsidiebijdrage van de gemeente. De gemeente wilde in de omslag van opvang naar activering de ruimte geven aan (coalities van) maatschappelijke partijen om een dusdanig passend en vernieuwend aanbod te doen, waarvan het meeste rendement wordt verwacht tegen een vaste subsidiebijdrage van de gemeente Zwolle. De gemeente heeft maatschappelijk aanbesteden gekozen als aanpak om de (coalitie van) maatschappelijke partijen uit te nodigen en uit te dagen om met zo’n aanbod te komen  (klik hier voor de link naar een artikel in de Stentor). Mijn rol was om mijn kennis en ervaring op het gebied van maatschappelijk aanbesteden in te brengen en via maatschappelijk aanbesteden de activering en dak- en thuislozen vorm te geven en het proces te begeleiden met als resultaat de contractering van een coalitie van aanbieders (Zwolle Actief, klik hier voor de link naar de website van de gemeente Zwolle), die vanaf 1-1-2014 invulling geven aan activerende dagbesteding.

Referenties:

Inge Groen, beleidsmedewerker; Nelleke Vedelaar, wethouder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.