Maatschappelijk betrokken ondernemen bij Humanitas

Al een klein decennium ben ik betrokken bij Humanitas. Het begon met een opdracht van de provincie Overijssel voor een onderzoek naar een van de Humanitas-projecten: Begeleide OmgangsRegeling (BOR). Het onderzoek liet zien dat het project uitermate succesvol is als het gaat om het begeleiden van ouders om te komen tot een goede omgangsregeling. Het rapport uit 2009 – dat door de Tweede Kamer nog geagendeerd is vanuit de verwachting bij Kamerleden dat interventies met begeleide vrijwilligers wellicht effectiever zijn in bepaalde situaties dan hetgeen de reguliere jeugdzorg kan bieden – geeft een mooi inzicht in de werkwijze en resultaten: http://begeleideomgangsregeling.com/ouders/resources/01-tevredenheidsonderzoek.pdf. En het was voor mij een eye-opener in de bijdrage die Humanitas levert in mensen in een kwetsbare situatie.

humanitaslogo

Aanleiding om in de daaropvolgende jaren mij ook vanuit NieuwBeeld en daarvoor B&A Consulting als maatschappelijk betrokken ondernemer in te zetten voor Humanitas. Zie ook het volgende artikel van de website van Humanitas district Oost: http://www.humanitas.nl/district/oost/maatschappelijk-betrokken-ondernemen/ervaringen-ondernemers/MicrosoftWordInterviewBAConsultingMarkWaaijenberg.pdf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.