CD-opnamen in Studio Deyoso: in de startblokken

DSC00497Vrijdag 9 oktober is de eerste dag van onze CD-opnamen bij Studio Deyoso in Boekel. Ruim 10 jaar na onze derde CD kijken we uit naar een lang weekeinde in de studio om elf nummers op te nemen. Ambitieus? Ja, zeker als je bedenkt dat onze vorige CD’s vaak een à twee weken namen om op te nemen. En dan kwam het mixen en masteren nog. Deze keer doen we het anders: we spelen alle nummers in één keer in, (bijna) zonder overdubs. En we hebben het volste vertrouwen dat we maar een paar takes nodig hebben per nummer.

DSC00714Gerjo Gielen van Deyoso is op voorhand voorzichtig over deze inschatting, maar na onze eerste avond heeft ook hij het volste vertrouwen in onze ambities. De vrijdagavond begint met een korte tour door de studio en het opbouwen: drums, percussie, saxofoons, basgitaar, gitaar, toetsen en een hele batterij microfoons en snoeren. We spelen ontspannen de nummers door, terwijl Gerjo met Marco achter de mengtafel en computer de instellingen inregelt.

DSC00719Rond 22.00 uur luisteren we mee met de eerste proefopnamen en die klinken fantastisch: precies zoals ons voor ogen stond. En dan zijn dit nog de ruwe opnamen, waar geen enkele bewerking op heeft plaatsgevonden. Gerjo laat met de zang even horen wat er nog aan mogelijkheden zijn, een kleine galm, wat overspraak weg, stereogeluid, etc.

We spreken aansluitend de zaterdag en zondag door en beslissen om de nummers in twee blokken te verdelen: een blok van zes nummers met cajon en een blok van vijf nummers met drums. Als het aan ons ligt, zijn we in de loop van zaterdagmiddag toe aan het twee blok met drums.

DSC00498Goed nieuws is ook dat we op zaterdagavond om 19.00 uur stoppen: de voetballiefhebbers komen aan hun trekken met een van de vele beslissende wedstrijden van het Nederlands elftal. Ik ben zowel de tel als de tegenstander even kwijt. En ik kan nog een blik werpen op de WK Ironman in Hawaii, die rond die tijd begint. Op naar zaterdag als we om 10.00 verwacht worden. Onze nacht brengen we door in twee van de chalets die gelijk naast de studio staan: prachtige houten chalets uit Letland met een Scandinavisch (wintersport)gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.