Gemeente Raalte: contractering begeleiding, dagbesteding, kortdurend verblijf, vervoer

Gemeentehuis RaalteDe gemeente Raalte wilde via een zachte landing de continuïteit van zorg voor de burgers van Raalte in 2015 en 2016 realiseren en daartoe een overeenkomst aangaan met in ieder geval acht aanbieders van begeleiding, dagbesteding, kortdurend verblijf en vervoer. De overeenkomst moest tot stand komen via een onderhandelingsprocedure met deze acht aanbieders. De verwachting was dat in een onderhandeling de gemeente en aanbieders op basis van eigen doelstellingen en belangen kunnen komen tot een effectieve invulling van de voorziening. De gemeente heeft na afronding van de overeenkomst deze ook opengesteld voor andere (bestaande) kleinere aanbieders. De deadline voor de ondertekening was oktober 2014.

Resultaten

De opdracht is gegund aan bureau Robbe & Partners. Namens Tim Robbe heb ik de opdracht uitgevoerd in een serie van zes bijeenkomsten met de acht aanbieders. Gemeente en aanbieders zijn onder mijn leiding gestart met het opstellen van een gezamenlijke intentieverklaring met de contouren van de overeenkomst en een agenda voor de onderhandelingen. In de volgende bijeenkomsten zijn de onderwerpen van de agenda – toegang en opdrachtverstrekking, kwaliteitseisen, resultaten/activiteiten, monitoring, bekostiging en verantwoording – aan de orde geweest en stapsgewijs en in consensus ingevuld. Begin oktober was de conceptovereenkomst naar tevredenheid van de gemeente en van de aanbieders gereed en heeft aansluitend de ondertekening plaatsgevonden. De aanwezigen keken daarbij terug op een aansprekend en plezierig traject.

Periode

Juli 2014 tot oktober 2014

Referenties

Tim Robbe (Robbe & Partners), Pieter Nijland, Jeannette Winter van Beek (gemeente Raalte)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.