Gemeenten Súdwest-Fryslân, De Friese Meren en Littenseradiel: bestuurlijk aanbesteden wmo, jeugd, participatie en schuldhulpverlening

De gemeenten Súdwest-Fryslân, De Friese Meren en Littenseradiel besloten in het voorjaar van 2014 de handen ineen te slaan bij de contractering van dienstverlening op het gebied van de Wmo 2015, jeugd, participatie en schuldhulpverlening. De inwoners dienden daarbij onder meer keuzevrijheid te hebben bij de keuze van aanbieders. De methodiek van bestuurlijk aanbesteden was hiervoor het meest toegesneden. Als eerste stap werden partijen binnen en buiten de gemeente uitgenodigd een relationele overeenkomst te ondertekenen. Dit was het vertrekpunt voor bijeenkomsten met een selectie van aanbieders (fysieke tafel), waarbij de andere aanbieders via een digitale overlegtafel hun bijdrage leverden.

Resultaten

Herma HemmenIn opdracht van Robbe & Partners heb ik samen met Herma Hemmen de drie gemeenten begeleid in de totstandkoming van deelovereenkomsten op het gebied van de Wmo en jeugd, en participatie en schuldhulpverlening. Dit omvatte het voorbereiden en leiden van de bijeenkomsten en het opstellen van de deelovereenkomsten op basis van de uitkomsten van de bijeenkomsten. De bijeenkomsten werden bijgewoond door een selectie van aanbieders die de relationele overeenkomst hadden ondertekend, vertegenwoordigers van cliënten en inwoners en van de drie gemeenten. De overeenkomsten zijn conform de planning en met instemming en tevredenheid van alle betrokkenen opgesteld en vastgesteld door de colleges. De inbreng van de aanwezigen was daarbij zeer waardevol en de bijeenkomsten werden ervaren als opbouwend en verfrissend.

Periode

Juli 2014 tot november 2014

Referenties

Tim Robbe (Robbe & Partners), Henk de Vries (Gemeente De Friese Meren), Janneke Bakker (Gemeente Súdwest-Fryslân)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.