Voorzitterschap overlegtafels sociaal domein

De gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren hebben in de aanloop naar de decentralisaties in het sociale domein zorgaanbieders gecontracteerd voor de Wmo, schulphulpverlening en participatie. De gemeenten kozen voor bestuurlijk aanbesteden, een open house systematiek (https://www.pianoo.nl/nl/metrokaart-sociaal-domein-faq/wat-is-bestuurlijk-aanbesteden). Een van de onderdelen van de aanbesteding is de instelling van een overlegtafel, waarin gemeenten, cliëntenvertegenwoordigers en gecontracteerde zorgaanbieders met elkaar overleggen over de dienstverlening aan de inwoners en alle zaken die daaraan gerelateerd zijn (https://sudwestfryslan.nl/onderwerp/inkoop-sociaal-domein/#hoe-lang-duurt-heta10d-f958cf7c-cd24).

De beide gemeenten hebben Mark gevraagd om op te treden als onafhankelijke voorzitter van deze overlegtafel, die vier tot zes keer per jaar bij elkaar komt. Mark is als voorzitter gestart in 2015 en vervult deze rol nog steeds. Innovatie in de dienstverlening onder de noemer van resultaatsturing is de afgelopen periode een belangrijk onderwerp voor de deelnemers aan de overleggen, mede ingegeven door de grote (financiële) vraagstukken waar gemeenten voor staan om de ondersteuning voor hun inwoners te kunnen blijven leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.